Installation av Laddbox

Södertälje Elektriska erbjuder olika installationslösningar för elbilsladdning. Vi genomför installationer för privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vi arbetar ständigt med att öka vår kompetens i takt med att ny teknik kommer ut på marknaden. Idag finns det många tillverkare att välja bland och det kan vara svårt att veta hur man ska tänka. Vi kommer mer än gärna ut för en kostnadsfri konsultation där vi kan erbjuda rådgivning samt se vilka förutsättningar just din anläggning har.

Några vanliga saker som man bör tänka på innan man beställer en laddbox.

  • Klarar mina huvudsäkringar laddboxen eller behöver jag säkra upp?
  • Behöver elcentralen bytas eller byggas om?
  • Har du tänkt på lastbalansering så att hushållselen fungerar som den ska medans du laddar bilen?
  • För elanläggningar med laddbox så behövs en jordfelsbrytare av typ B. Så även om du redan har en jordfelsbrytare så kan den behöva uppgraderas när du skaffar laddbox.

50% grönt teknik-avdrag

Avdraget Grönt teknik är likt ROT ett skatteavdrag. Men istället för de vanliga 30% för arbetskostnaden som det är för ROT så får du 50% på kostnaderna för både arbete och material vid installation av laddbox. Avdraget är upp till 50 000kr per person och år. För att få avdraget även på laddboxen så behöver den köpas tillsammans med installationen. Genom att anlita Södertälje Elektriska kan du både köpa laddbox och installation, och därmed få avdraget för både arbetskostnaden och laddboxen. Om skatteavdraget inte blir godkänt av Skatteverket så åligger det dig att betala den kostnaden.

Självklart så hjälper vi dig med detta så att avdraget kommer direkt på fakturan.

Kontakta oss